Financieel

Satoshi Nakamoto en Bitcoin

De softwareontwikkelaar Satoshi Nakamoto publiceerde in 2009 negen pagina’s waarop de code van Bitcoin stond. Met deze code zou een elektronisch betaalsysteem gebaseerd op wiskunde kunnen ontstaan. Het idee was om een valuta te produceren dat onafhankelijk is van elke centrale autoriteit dan ook, digitaal verstuurd kan worden en dit allemaal tegen lage kosten.

Mensen dachten destijds dat het een grap was en namen het niet serieus. Een aantal forumleden werden wel geënthousiasmeerd en besloten om de open-source code verder te ontwikkelen. Op dit moment is nog maar twintig procent van de code origineel, de overige 80 procent is herschreven door de mensen die zich in de loop der tijd hebben aangesloten.

Op het moment van schrijven betaal je voor een bitcoin bijna 2.500 euro en heeft de bitcoinmarkt inmiddels al een omvang van krap 40 miljard dollar. Als je bedenkt dat in de beginjaren de bitcoin slechts enkele euro’s waard was, zijn enkele bitcoinbeleggers in de afgelopen jaren zeer rijk geworden met de aanschaf ervan.

Het is gratis om een account bij Bitvavo aan te schaffen. Let bij het invullen van je gegevens erop dat je de voor- en achternaam gebruikt zoals deze op je paspoort staan. Net als de banken in Nederland, is het voor crypto-handelsplatformen verplicht om hun klanten te kennen. 

https://bitvavo.com/nl/blog/wat-is-bitcoin

Similar Posts